ΕΥΔΑΠ: Επενδυτικό πρόγραμμα 1,2 δισ. ευρώ

Επίσκεψη της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στα γραφεία της εταιρείας
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 17:14

Την πρόοδο της ΕΥΔΑΠ τα τελευταία χρόνια, αναγνώρισε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Γαλάτσι.

Η κ. Παπανδρέου στην ομιλία της προς τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της εταιρείας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην ΕΥΔΑΠ έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης και τόνισε ότι με τη βοήθεια των εργαζομένων πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι με τη νέα επέκταση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ σε δήμους και περιοχές της Αττικής, θα υπάρξει σημαντική μείωση του τιμολογίου ύδατος για το 90% των πολιτών.

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έκανε αναφορά και στο έργο της Ψυττάλειας, τονίζοντας πως όταν θα λειτουργήσει και η δεύτερη φάση του, θα υπάρξει μια εντυπωσιακή -όπως είπε χαρακτηριστικά- βελτίωση στο Σαρωνικό. «Θα έχουμε μια άλλη κατάσταση η οποία ήδη από σήμερα, είναι ορατή» συμπλήρωσε η κ. Παπανδρέου.

Απαντώντας στα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων (συλλογική σύμβαση, μετοχοποίηση κλπ), η υπουργός ανέφερε ότι μερικά από τα θέματα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν μετά τις εκλογές και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στο επενδυτικό πρόγραμμα για την υδροδότηση και αποχέτευση του λεκανοπέδιου το οποίο ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης η κ. Παπανδρέου στις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΕΥΔΑΠ, όπως για παράδειγμα στο τομέα της διανομής φυσικού αερίου. Σημειώνεται ότι η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει με ποσοστό 35% στη νέα «Εταιρεία Αερίου Βορείων Προαστίων Α.Ε.», η οποία επελέγη κατόπιν διαγωνισμού να αναλάβει την προώθηση των συνδέσεων φυσικού αερίου στο βόρειο τομέα του λεκανοπεδίου και τμήμα του δήμου Αθηναίων.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα