Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2004 18:53

ΑΝΟΔΙΚΑ για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών, κυρίως από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και η εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία ευνοεί τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Δεκεμβρίου έπειτα από τις φραστικές παρεμβάσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα αλλά και εν όψει της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Στην τελευταία επίσημη συνάντησή τους πριν από την υπουργική σύνοδο του G7 το Φεβρουάριο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να στείλουν το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν περαιτέρω ανατίμηση του ενιαίου νομίσματος.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, o δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.518,1 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.690 μονάδες με κέρδη 0,5% και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 4.139,9 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τομέα υψηλής τεχνολογίας έπειτα από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/19/865152.htm .

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από την ανοδική πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές. Η μετοχή της BP κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 2,4%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen έπειτα από την υποβάθμισή της από τη Merrill Lynch. H μετοχική τιμή της γερμανικής εταιρείας υποχώρησε κατά 2,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα