Με απώλειες έκλεισε η Wall Street

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 23:16
UPD:23:18
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, επηρεασμένοι αφενός από τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και αφετέρου από την εκτίμηση που εξέφρασε η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, ότι η αύξηση του επιτοκίου θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,29% στις 18.232,02 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,03% στις 5.089,36 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,22% στις 2.126,06 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο Nasdaq και ο S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0,8% και 0,2% αντίστοιχα. 

Στο ταμπλό, η Hewlett-Packard σημείωσε κέρδη 3,4%, αν και το β' τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 1 δισ. δολ. ή 55 σεντς ανά μετοχή από τα 1,3 δισ. δολ. ή 66 σεντς ανά μετοχή. Τα αποτελέσματα, εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επίσης, η Expedia έκλεισε με άνοδο 5,9%, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι πούλησε το 62,4% του πλειοψηφικού πακέτου που κατείχε στην eLong, έναντι 671 εκατ. δολαρίων. 

Στο +5,8% βρέθηκε η Quest Diagnostics, καταρρίπτοντας τα ιστορικά υψηλά της, καθώς διέρρευσε η φήμη ότι δέχτηκε προσφορά εξαγοράς της αρκετά υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Μάλιστα, φέρεται να έχει προσλάβει την Goldman Sachs για να εξετάσει τους όρους της πρότασης. 

Νωρίτερα, την πεποίθηση ότι οι συνθήκες της οικονομίας θα υπαγορεύσουν μια αύξηση των επιτοκίων μέσα στο τρέχον έτος διατύπωσε η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, η οποία, μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιη ότι η πρόσφατη κάμψη που παρατηρήθηκε στην οικονομική δραστηριότητα θα είναι προσωρινή. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 0,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, εξαιτίας της μείωσης των τιμών ενέργειας κατά 1,3% τον περασμένο μήνα. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που εξαιρεί τρόφιμα και ενέργεια, σημείωσε άνοδο 0,3%. Οι αναλυτές επιβεβαιώθηκαν, καθώς εκτιμούσαν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα