Ν. Καραμούζης: Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 15:49
UPD:16:09
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το μέλλον της Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, σε εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του νέου Τραπεζικού Κέντρου της Eurobank Κύπρου στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου.

«Η Κύπρος σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την αμέριστη στήριξη του Κυπριακού λαού, καταγράφει ήδη σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας. Εκτιμούμε ότι η χώρα οδεύει σύντομα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έξοδο από το Μνημόνιο το αργότερο τον Μάρτιο του 2016 και ομαλοποίηση των συνθηκών στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό τομέα, με θετικές επιπτώσεις για όλους, κυρίως τους εργαζομένους», τόνισε ο κ. Καραμούζης.

«Μία θετική εξέλιξη σαν αυτή της Κύπρου» πρόσθεσε,» πρέπει να αποτελεί τον σαφή στόχο και για την Ελλάδα, το μέλλον της οποίας ήταν, είναι και θα παραμείνει στο ευρώ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eurobank, «η επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας στο πλαίσιο μιας αξιόπιστης συμφωνίας με τους εταίρους μας, θα επιτρέψει τη σταδιακή αλλά ταχύτατη εξομάλυνση και ομαλοποίηση των συνθηκών για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα απελευθερώσει τις δυνατότητές του να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενος στον Όμιλο της Eurobank σημείωσε ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι σήμερα η μόνη ελληνική τράπεζα με ιδιωτική κατά πλειοψηφία μετοχική βάση, μέσω της συμμετοχής διεθνών επενδυτών παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ πρόσφατα ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, Fairfax Holdings, αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο από 8% σε 13%, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του Ομίλου.

Ειδικότερα όσον αφορά στην  Eurobank Κύπρου, ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι είναι σήμερα ίσως η ισχυρότερη και καλύτερα κεφαλαιοποιημένη  Τράπεζα στην Κύπρο, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε πως «αποτελεί απόλυτη δέσμευση και πεποίθηση όλων μας, ότι η βελτίωση των χρηματοοικονομικών και μακροοικονομικών συνθηκών στην Κύπρο, θα επιτρέψει στον Όμιλό μας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό, ηγετικό ρόλο με καινοτόμες πρωτοβουλίες, προϊόντα και υπηρεσίες και με έντονο πελατοκεντρικό προσανατολισμό».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα