«Μηδένισε» τα κέρδη του το Χ.Α.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 13:54
UPD:13:56
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύσκολη φαίνεται ότι θα είναι «αποστολή» της ανοδικής διάσπασης των 850 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να έχει ήδη «μηδενίσει» τα πρωινά της κέρδη, κινούμενη πλέον στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος.

Ειδικότερα, στις 13:55, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,08% στις 845,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 42 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,33% στις 253,33 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,36% στις 684,99 μονάδες.

Τα μηνύματα που έρχονται από τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, όπου και συμμετέχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι ουδέτερα, με την αγορά κινείται πλέον περισσότερο με βάση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ταμπλό, εωσότου υπάρξει κάποια εξέλιξη, αρνητική ή θετική, στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Το «οχυρό» των 840 μονάδες φαίνεται ότι ενεργοποιείται για ακόμη μία ημέρα, με τους traders να το θεωρούν το ασφαλές περιθώριο ώστε να καθορίσουν ανά τακτά διαστήματα τις κινήσεις συσσώρευσής τους. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι τεχνικοί αναλυτές, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ίσως και στις αρχές της επόμενης, η αγορά θα κάνει τη μεγάλη μετατόπιση προς σε υψηλότερα ή χαμηλότερα επίπεδα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

Στο ταμπλο τώρα τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, με την Τέρνα Ενεργειακή να ξεχωρίζει κατάγράφοντας κέρδη 2,5%, έχοντας όμως διακινήσει μόλις 5 χιλ. τεμάχια. Η MIG ενισχύεται κατά 2%, η Ελλάκτωρ είναι στο +1,62% και ο ΟΛΠ στο +1,24%.

Στον αντίποδα, η Motor Oil υποχωρεί κατά 1,85%, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 1,71%, η ΕΕΕ είναι στο -1,64% και η Aegean στο -1,59%. Πτωτικά κινούνται και ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Alpha Bank και η ΜΕΤΚΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα