Νέα έργα στην ΕΛΒΟ από το Υπουργείο Αμύνης

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2001 19:39

Να ξεκινήσει άμεσα η επεξεργασία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων), καθώς από το περιεχόμενό του θα εξαρτηθεί το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρεία. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της ΕΛΒΟ στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Στην ομιλία του ο Ακης Τσοχατζόπουλος προανήγγειλε την υπογραφή δυο συμβάσεων πενταετούς διάρκειας από το υπουργείο Αμυνας, στον στρατό Ξηράς και την ΕΛΒΟ.

Τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί σύμβαση πενταετούς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών σε ανταλλακτικά συγκεκριμένων οχημάτων που παράγει η ΕΛΒΟ, είτε είναι Μερσεντές, είτε Στάγιερ, είτε Λεωνίδας, είτε οποιοδήποτε άλλο όχημα παράγει η ΕΛΒΟ για το στρατό.

Ο υπουργός Αμυνας προσέθεσε ότι θα υπογραφεί μια ακόμη σύμβαση πενταετούς διάρκειας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση συγκεκριμένων τύπων οχημάτων της ΕΛΒΟ και συνέχισε λέγοντας ότι ήδη ο στρατός έχει επιλέξει έξι συγκεκριμένους τύπους.

Επιπλέον, υπάρχει ακόμη μία έκτακτη παραγγελία 300 πυροσβεστικών οχημάτων από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για τα οποία μεταφέρθηκε η πίστωση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο ΥΠΕΘΑ μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα