Πλαίσιο: Πωλήσεις άνω των 70 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Παραμένει ισχυρή η κεφαλαιακή βάση
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 09:51
UPD:12:37
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Πωλήσεις ύψους 70,3 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 3,4% σε σχέση με πέρυσι, και θετική λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 31,3%, ανακοίνωσε η Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 33% στα 2,52 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν πτώση 33,8% και διαμορφώθηκαν σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα ξεπερνούν, πάντως, τα 36 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή ρευστότητα της εταιρείας ανέρχεται σε πάνω από 28 εκατ. ευρώ. Καταγράφεται δε επιταχυνόμενη συρρίκνωση του δείκτη δανειακής μόχλευσης (Ξένα / Ίδια Κεφάλαια) στο 0,49 από 0,60.

Σημειώνεται ότι η Γενική Συνέλευση της Πλαίσιο Computers ενέκρινε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, ύψους 50 λεπτών ανά μετοχή.

«Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και τις συζητήσεις με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας για την οριστική διευθέτηση του Χρέους, γεγονότα που επέφεραν  σχετική αναμονή στις καταναλωτικές διαθέσεις των Ελλήνων, η Πλαίσιο επέτυχε να διατηρήσει σχεδόν σταθερές τις πωλήσεις της σε επίπεδο άνω των 70 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γεώργιος Γεράρδος.

«Καθόσον η μεσοπρόθεσμη στόχευσή μας έχει ως βάση τη συνεχή ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου, τα σχετικά κόστη επέκτασης, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα του κόστους πωληθέντων σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο, είχαν ως συνέπεια οι βασικοί αποτελεσματικοί λογαριασμοί να υποχωρήσουν. Ωστόσο, καθόσον η χρονική βάση σύγκρισης είναι η πλέον περιορισμένη, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή αποτελέσματα για την τάση σε ετήσια βάση. Συνολικά, οι επιδόσεις του Ομίλου ήταν συνεπείς σε σχέση με τις εκτιμήσεις μας, βάσει των δραστικών μεταβολών στην καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών, που είχε διαφανεί ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2014», πρόσθεσε.

Για το υπόλοιπο της χρήσης 2015 η διοίκηση του Πλαισίου δηλώνει πως θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο εθνικό επίπεδο αλλά και, κυρίως, στο προϊοντικό μίγμα που συνθέτει τις πωλήσεις της Πλαίσιο, με στόχο να παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να βελτιστοποιήσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων και να περιορίζει τις όποιες επιπτώσεις από το αντίξοο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γεράρδος, ανέφερε από την πλευρά του πως «ανεξάρτητα των συγκυριών που επηρεάζουν την αγορά μέχρι και Ιούλιο, το Πλαίσιο το 2015, όπως κάθε χρόνο, ξεκινά ένα κύμα ενεργειών ανάπτυξης». Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα ενός νέου superstore στην Αθήνα, έκτασης 2.000 τ.μ.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΛΑΙΣ



Σχολιασμένα