Σε δύο έργα υψηλής τεχνολογίας του ΥΠΑΝ η Μάρακ

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 14:41
UPD:14:45

Τη συμμετοχή της σε δύο έργα υψηλής τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Μάρακ Ηλεκτρονική.

Η Μάρακ Ηλεκτρονική στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, επιχορηγούμενη με το ποσό των 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης συμμετέχει στο πρόγραμμα σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων, στο έργο «Διαχείριση Δασικών Πυρκαγιών». Επίσης, συμμετέχει στο πρόγραμμα VRES, το οποίο περιλαμβάνει καινοτομικές υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Στόχοι του πρώτου έργου είναι η αξιόπιστη και αποτελεσματική ανίχνευση πυρκαγιών, η ανάπτυξη προσωμοιωτή δασικών πυρκαγιών, η εκτίμηση επικινδυνότητας κατά την ανεξέλεγκτη εκκένωση πληθυσμού σε περίπτωση κρίσεων, η ανάπτυξη βάσης δεδομένων περιστατικών πυρκαγιών καθώς και η ανάπτυξη μέσων εφοδιαστικής διαχείρισης κρίσεων.

Η Μάρακ θα αναπτύξει και θα εγκαταστήσει μικρούς ημιαναλώσιμους αισθητήρες οι οποίοι με τη λογική των «αυτόνομων αυτοοργανούμενων δικτύων» θα μπορούν να εγκατασταθούν πολύ εύκολα σε δάση και με ασφαλή τρόπο, να βοηθούν στην περιγραφή της εξέλιξης των πυρκαγιών.

Το δεύτερο έργο αφορά την ανάπτυξη ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας για την εξομοίωση του περιβάλλοντος της κλινικής πρακτικής, στο οποίο θα μπορούν να ασκούνται αποτελεσματικά εκπαιδευόμενοι ιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα