Στάση αναμονής στο Χ.Α.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 13:54
UPD:13:55
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σε χαμηλούς ρυθμούς κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής ενόψει της έναρξης της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, στο περιθώριο της οποίας ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο.

Ειδικότερα, στις 13:55, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,34% στις 843,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 26,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,30% στις 252,99 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,50% στις 679,40 μονάδες.

Όπως αναφέρει η «Ν», στη Ρίγα της Λετονίας θα παιχτεί σήμερα κι αύριο η τελευταία, ίσως, πράξη του «ελληνικού δράματος». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων των πλευρών, οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σήμερα, στη Ρίγα, ενδέχεται να αποτελέσουν θεμέλιο λίθο για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά τηρεί μια θετική στάση αναμονής, καθώς γνωρίζει ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να πιέζεται από τον χρόνο και την εξάντληση της ρευστότητας της χώρας, ωστόσο συμφωνία θέλουν και οι εταίροι-δανειστές, προκειμένου να κλείσει η φάση αυτή του ελληνικού ζητήματος που δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα στην Ευρωζώνη.

Στο ταμπλό η εικόνα από το πρωί δεν έχει παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές, με τα πρόσημα να είναι σχεδόν μοιρασμένα. Η MIG ξεχωρίζει, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη που φτάνουν το 11,94%, ενώ ακολουθεί η ΔΕΗ, στο +2,56%, και η Eurobank, στο +2,13%. Κέρδη πέριξ του 1,5% σημειώνουν οι Πειραιώς, Aegean, Motor Oil και Εθνική.

Στον αντίποδα, η Grivalia υποχωρεί κατά 2,55%, η ΕΥΔΑΠ και η Jumbo καταγράφουν απώλειες λίγο πάνω από το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΕΕΕ και Folli Follie.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα