Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης μετοχών της Γενικής

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 16:48

Την υπογραφή της σύμβασης πωλήσεως 6.000.000 μετοχών της Γενικής Τράπεζας Α.Ε., ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), στη Societe Generale S.A., αντί τιμήματος 6 ευρώ ανά μετοχή, ανακοίνωσε τo διοικητικό συμβούλιο του ΜΤΣ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής και η μεταβίβαση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Τράπεζα Ελλάδος και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την πρόοδο της διαδικασίας αυξήσεως του κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας.

Παράλληλα, υπεγράφη σύμβαση μετόχων με τη Societe Generale S.A., η οποία ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 89.142.858 ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, επίσης στην τιμή των 6 ευρώ ανά μετοχή, και αποκλεισμό του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων. Το ΜΤΣ θα προκαλέσει τη σύγκλιση Γενικής Συνελεύσεως για την έγκριση της ως άνω αυξήσεως και τη σχετική τροποποίηση του καταστατικού της Γενικής Τράπεζας.

Βάσει της ως άνω συμβάσεως, το ΜΤΣ παραμένει μέτοχος της Γενικής Τράπεζας με 4.354.632 μετοχές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως θα διαμορφωθεί μετά την αύξηση ενώ διατηρεί και τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.

Στις συμβάσεις, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διατήρηση του αριθμού των θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη της Γενικής Τράπεζας και η συνέχιση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χ.Α.

Δεδομένου ότι μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω, η Societe Generale θα κατέχει ποσοστό υπερβαίνον το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής, θα προβεί σε δημόσια προσφορά προς τους μετόχους της για την εξαγορά των μετοχών τους. Το ΜΤΣ δεν θα προσφέρει τις μετοχές του, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα