Στην Αθήνα το πρώτο βαλκανικό φόρουμ ενώσεων τραπεζών

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 17:31

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρώτο βαλκανικό φόρουμ των ενώσεων τραπεζών από όλες τις βαλκανικές χώρες, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), Χρήστος Γκόρτσος σε συνέντευξη Τύπου. Το φόρουμ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΕΕΤ και στόχος του είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και η έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου για θέματα που απασχολούν το τραπεζικό σύστημα της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

Επιπροσθέτως, στα τέλη Ιανουαρίου η ΕΕΤ ξεκινάει μια σειρά συναντήσεων με τις ενώσεις τραπεζών όλων των χωρών της Ε.Ε. με στόχο, μεταξύ άλλων, την συζήτηση σε θέματα κοινοτικών οδηγιών που αφορούν τις τράπεζες. Τέλος, το καλοκαίρι διοργανώνεται στην Κω διεθνής τραπεζική εκπαιδευτική εκδήλωση με θέματα διαχείρισης κινδύνων με την συμμετοχή τραπεζικών στελεχών από το διεθνή τραπεζικό χώρο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Γκόρτσος αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν το τραπεζικό τομέα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και κατ'επέκταση επηρεάζουν την ελληνική αγορά, δίνοντας έμφαση στην υποχρεωτική εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από το 2005, καθώς και στην εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙ σχετικά με τη διαχείριση διαφόρων μορφών κινδύνων. Επίσης αναφέρθηκε στον Κώδικα Δεοντολογίας μεταξύ τραπεζών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε επίπεδο Ε.Ε. που θα υιοθετηθεί και από τις ελληνικές τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα