Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χ.Α.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 11:01
UPD:11:06
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα κυριαρχεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ εκδηλώνονται και ελεγχόμενες πιέσεις σε επιλεγμένες μετοχές, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, οι οποίες φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στην κορύφωσή τους.

Ειδικότερα, στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,17% στις 844,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,30% στις 253,47 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,45% στις 679,26 μονάδες.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, ο FTSE 25 προσεγγίζει τη ζώνη στήριξης των 250 μονάδων, η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί ώστε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση ο στόχος των 265-270 μονάδων. Όσον αφορά, δε, τον γενικό δείκτη, η αγορά πρέπει να κλείσει έως το τέλος του μήνα πάνω από τα επίπεδα των 870 μονάδων, ώστε να έχουμε διάσπαση του μεσοπρόθεσμου πτωτικού καναλιού με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια.

Στο μεταξύ, η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα της στη συνεδρίαση του Brussels group στις Βρυξέλλες, στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση από την περασμένη Παρασκευή, με τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων να έχουν «γράψει πολλά χιλιόμετρα» διαβουλεύσεων τις τελευταίες ώρες προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό κείμενο για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1,52%, με αφορμή τα σχόλια από τη διοίκησή της ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πελατών της προσεγγίζουν τα 1,9 δισ. ευρώ. Απώλειες 1,08% καταγράφουν οι ΕΥΔΑΠ και η Aegean, ενώ στο -1,32% βρίσκεται και η Τιτάν. Ήπια πτωτικά κινούνται ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo, Grivalia, Folli Follie, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο σημειώνει κέρδη 4,22%, η Ελλάκτωρ είναι στο +0,53%, ενώ προσπάθεια να κρατήσουν το θετικό πρόσημο κάνουν οι Πειραιώς, η Εθνική, η Eurobank και η Alpha Bank.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα