Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 23:35
UPD:23:40
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Φωτογραφία αρχείου.

Στάση αναμονής τήρησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς αύριο είναι προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, από τα οποία θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με τη διαμόρφωση των επιτοκίων. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 18.312,39 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,17% στις 5.070,03 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,06% στις 2.127,83 μονάδες.

Στο ταμπλό, η TJX ενισχύθηκε κατά 2,9%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5,8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια των αλυσίδων TJ Maxx και Marshalls, η αύξηση των προσφορών στα καταστήματά της στάθηκε η αιτία για την αύξηση των πελατών της.

Επίσης, η Take-Two Interactive Software σημείωσε κέρδη 18,2%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η δημιουργός του παιχνιδιού the Grand Theft Auto ανακοίνωσε επίσης αύξηση του στόχου επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Στον αντίποδα, η Urban Outfitters σημείωσε απώλειες 15%, μετά τα χειρότερα του αναμενομένου κέρδη και πωλήσεις που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Επίσης, η σύστασή της υποβαθμίστηκε σε hold από την Oppeneheimer και την Piper Jaffray.

Επίσης, στο -4,4% έκλεισε η Wal-Mart, μετά την ανακοίνωση ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν στα 1,03 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι ένα σεντ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Χαμηλότερα του αναμενομένου κινήθηκαν και τα έσοδα. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 20,2% καταγράφηκε στις ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015 στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος 1,14 εκατ.. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει άνοδος 9,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα