Πάνω από τα 1,26 δολάρια το ευρώ

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2004 11:19

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και σήμερα η άνοδος του ενιαίου νομίσματος, καθώς ενισχύεται η άποψη ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη μέτρων με στόχο την αποδυνάμωσή του.

Ο Εντγκαρ Μάιστερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μπούντεσμπανκ και επικεφαλής της Επιτροπής Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν συντρέχουν λόγοι παρέμβασης στις αγορές συναλλάγματος ή μείωσης των επιτοκίων, προκειμένου να ανακοπεί η ανοδική πορεία του ευρώ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg, ο κ. Μάιστερ, σύμβουλος του μέλους της ΕΚΤ Ερνστ Βέλτεκε, χαρακτήρισε επίσης «κατάλληλα» τα τρέχοντα επίπεδα των ευρωεπιτοκίων.

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι απέφυγαν να προσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τη ραγδαία ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία υπονομεύει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Στις 10:59 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,2661 δολάρια έναντι 1,2581 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τρίτη ήταν 1,25360 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα