Θετικό το κλίμα στο Χ.Α.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 11:00
UPD:11:02
Nikos Libertas / SOOC

Ήπια ανοδικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρά σε επιλεγμένες τοποθετήσεις, στο περιθώριο έντονων διεργασιών για μια συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,48% στις 837,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 13,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,75% στις 251,35 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,19% στις 674,78 μονάδες.

Το χθεσινό "γύρισμα" της αγοράς, με το ΧΑ να καταγράφει την τελευταία ώρα της συνεδρίασης κέρδη, είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην εγχώρια κεφαλαιαγορά. Οι επενδυτές αποζητούν μια συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, η οποία θα δόσει ανάσα ρευστότητας στην οικονομία, κλείνοντας ένα δύσκολο τετράμηνο αβεβαιότητας.

Αν και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και της Κομισιόν δήλωναν άγνοια για τα περί συμβιβαστικής πρότασης από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που δημοσίευσε χθες στην ιστοσελίδα του το «Βήμα», η αγορά δείχνει να την πιστεύει. Άλλωστε, κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνουν ότι «υπάρχει πλέον ταύτιση απόψεων στην πλειοψηφία των μέχρι σήμερα ανοιχτών θεμάτων» ικανή να οδηγήσει σε μία συμφωνία.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank ηγείται της ανόδου, καταγράφοντας κέρδη 4,28%, ακολουθεί η Jumbo, η οποία βρίσκεται στο +3,27%, και ο ΟΠΑΠ, ο οποίος κινείται στο +3,12%. Κέρδη 2,86% καταγράφουν και οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα και της Eurobank.

Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι Grivalia, ΔΕΗ, MIG, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Βιοχάλκο και Πειραιώς, ενώ πιέσεις δέχονται οι Aegean και η ΜΕΤΚΑ. Αδύναμη παραμένει η Εθνική.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα