Κομισιόν: Απαιτείται περαιτέρω προσέγγιση στις τεχνικές συζητήσεις

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 14:28
UPD:14:44
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες,  

Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών συνεχίζονται, υπάρχει πρόοδος, απαιτείται περαιτέρω προσέγγιση, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε τη δήλωση του Εurogroup, στις 11 Μαίου, συμφωνα με την οποία απαιτείται χρόνος και προσπάθειες για περαιτέρω προσέγγιση. Ακόμη καλωσόρισε τη βούληση που εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για επιτάχυνση των συζητήσεων με στοχο να καταλήξουμε σε μια ικανοποιητική συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρξει θα συντάντηση στις Βρυξέλλες των επικεφαλής των τεχνικών ομάδων, στο πλαίσιο του Βrussels Group αυτή τη βδομάδα και πριν τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα (21-22 Μαίου), απέφυγε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν.

Αναφορικά με τη Ρίγα, διευκρίνισε ότι το αντικείμενο της Συνόδου Κορυφής είναι οι σχέσεις της Ε.Ε. με τις γειτονικές τρίτες χώρες, ωστόσο επεσήμανε ότι θα βρίσκονται εκεί πολλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, και συνεπώς υπάρχει η δυνατότητα κατ' ιδίαν επαφών.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνάντηση στη Ρίγα του Πρωθυπουργού με το Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απάντησε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή, ωστόσο δεν θα μεταφέρουν δημόσια τις συζητήσεις τους. Επίσης, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει προσωπική εμπλοκή στο θέμα και μαζί με τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον επίτροπο Μοσκοβισί έχουν δεσμευθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα