Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 07:01
UPD:07:14

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Matsushita Electric Industrial Co. και της Sony Corp., μετά την κυβερνητική έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η κατασκευή κατοικιών άρχισε απροσδόκητα να αναπτύσσεται με τους ταχύτερους ρυθμούς σε χρονικό διάστημα 20 ετών.

«Ο δείκτης των κατασκευών και η αύξησή του δείχνει ότι οι εξαγωγείς θα συνεχίσουν να ευνοούνται από τη ζήτηση στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Naohiko Sasaki, ο οποίος διαχειρίζεται 31 δισ. δολ. σε μετοχές με την Kokusai Asset Management Co., στο Τόκυο. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στο ποιές ακριβώς είναι οι τοποθετήσεις του.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 11.055,98 μονάδες και ο Topix σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 1.075,98 μονάδες στη 1:28' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, αυξήθηκε κατά 0,4%, φθάνοντας στις 91,08 μονάδες και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Μαΐου του 2001.

Ο δείκτης κέρδισε 41% πέρυσι, καθώς έντονη αισιοδοξία επικρατεί ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα αοδηγήσει σε παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και θα τονώσει τη ζήτηση των αγαθών.

Στην Ταϊλάνδη ο SET Index υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 765,66 μονάδες, μετά την είδηση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι εντοπίστηκε στη χώρα το πρώτο κρούσμα της γρίππης των πτηνών σε άνθρωπο, νόσος η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων στο Βιετνάμ. Η Ταϊλάνδη είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός πουλερικών της Ασίας. Οι μετοχές της Charoen Pokphand Foods Pcl, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πουλερικών της χώρας, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, οδηγούσαν την πτώση.

Ανοδικά κινούντο οι δείκτες στην Αυστραλία, τη στιγμή που στη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες κινούντο πτωτικά.

Κλειστές είναι πολλές από τις ασιατικές αγορές σήμερα, λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα