Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 23:32
UPD:23:35
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, καθώς η  αγορά έλαβε διφορούμενα μηνύματα από την τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων, και πως αυτά θα κρίνουν τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 18.272,56 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,05% στις 5.048,29 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,08% στις 2.122,73 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Netflix σημείωσε κέρδη 4,5%, στο περιθώριο των δημοσιευμάτων ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με κινεζική εταιρεία, με στόχο να μπει στην αγορά βίντεο της χώρας.

Επίσης, η Yum! Brands ενισχύθηκε κατά 4,4%, μετά την αναβάθμισή της από την JP Morgan σε overweight, από neutral προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς διαμορφώθηκε στις 3,09 μονάδες, έναντι των -1,2 μονάδων τον Απρίλιο. Τα στοιχεία υποδηλώνουν βελτίωση, εντούτοις είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προσδοκούσαν σε αύξηση του δείκτη στις 5-5,5 μονάδες.

Επίσης, πτώση 0,3% κατέγραψε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, για πέμπτο συνεχή μήνα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα υποχωρούσε κατά 0,2% τον Απρίλιο.

Η αγορά παρακολουθεί πολύ στενά τη ροή των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να διαγνώσουν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία των ΗΠΑ. Στόχος είναι να εκτιμηθεί ο χρόνος αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, η οποία αν και αναμενόταν τον Ιούνιο, πιθανόν να μετατεθεί για μετά το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα