Intel: Νέα εργαλεία Linux για τους επεξεργαστές Intel Titanium

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 10:50

Τη διάθεση της νέας έκδοσης του Intel VTune Performance Analyzer 2.0 για το λειτουργικό σύστημα Linux, το πρώτο πλήρως Linux-native εργαλείο ανάλυσης της απόδοσης για την οικογένεια επεξεργαστών Intel Itanium, ξεκίνησε η Intel.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, ο Intel VTune Performance Analyzer 2.0 προσδιορίζει σε μια εφαρμογή τις σειρές του κώδικα που καταναλώνουν ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα των πόρων των επεξεργαστών. Οι δημιουργοί λογισμικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ανάλυση για να προσδιορίσουν γρήγορα και να μειώσουν την πιθανή συμφόρηση της απόδοσης. Μία ποικιλία εφαρμογών λογισμικού που εκτείνεται από τις χρηματοοικονομικές, τις μηχανολογικές και τις επιστημονικές εφαρμογές μέχρι και εκείνες με χρήση πολυμέσων, είναι δυνατό να ωφεληθούν από αυτό το εργαλείο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Eίμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αποδοχή από την κοινότητα του Linux της πρώτης έκδοσης του Intel VTune Performance Analyzer για Linux», δήλωσε ο κ. Jon Khazam, Γενικός Διευθυντής του Software Products Division της Intel. «Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των πελατών, προσθέσαμε native Linux υποστήριξη για την οικογένεια επεξεργαστών Itanium, καθώς και graphical viewers που επιτρέπουν στους ειδικούς ανάπτυξης να ρυθμίσουν τις εφαρμογές τους για τα υψηλά επίπεδα απόδοσης, απευθείας σε ένα περιβάλλον Linux».

H Intel παρουσίασε επίσης την έκδοση 2.0 για το Intel VTune Performance Analyzer Driver Kit. To σετ διαθέτει επιπλέον οδηγούς για ανοικτού κώδικα (open source) λογισμικού για τον Intel VTune Performance Analyzer, επιτρέποντας στους δημιουργούς λογισμικού να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο και σε διανομές Linux χωρίς υποστήριξη καθώς και προσαρμοσμένα kernels.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο νέος Intel VTune Performance Analyzer 2.0 για Linux προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία στους χρήστες Linux μέσω ενός interface με σειρά εντολών (command line), υποστήριξη Java, ενός οδηγού Getting Started, καθώς και μίας ανάλυσης «ροής ελέγχου» που προηγουμένως υπήρχε μόνο σε εφαρμογές Windows.

Επίσης, διαθέτει μία επιλογή "Pack and Go", όπου τα αποτελέσματα από το Linux server μπορούν να μεταφερθούν πίσω, σε ένα σύστημα που στηρίζεται σε Microsoft Windows για εφαρμογές που βασίζονται στα Windows με υποστήριξη για Linux.

O Intel VTune Performance Analyzer 2.0 για Linux θα είναι διαθέσιμος στην προτεινόμενη τιμή των 699 δολαρίων. Η δοκιμή του προϊόντος είναι διαθέσιμη μέσω του Intel® Software College, που προσφέρει ποικιλία μαθημάτων μέσω Διαδικτύου και υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτή, με στόχο να βοηθήσει τους δημιουργούς λογισμικού να αξιοποιήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα εργαλεία και τις τεχνολογίες πλατφόρμας της Intel.

Το εργαλείο διατίθεται σε όλο τον κόσμο από την Intel και τους πωλητές της, μέσω internet και σε CD-ROMs. Επιπλέον πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.intel.com/software/products .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα