Πάνω από τις 2.500 μονάδες η Σοφοκλέους

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 11:34
UPD:15:38

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους με το γενικό δείκτη να έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 2.500 μονάδων.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχέεται σε όλο το φάσμα της αγοράς με τις μετοχές της περιφέρειας να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:24) κατά 0,74% και βρίσκεται στις 2.507,69 μονάδες, ενώ νωρίτερα έφθασε μέχρι τις 2.514,07.

Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 30,04 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν γίνει πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 162 ενισχύονται, 45 υποχωρούν και 67 παραμένουν σταθερές, ενώ όλοι οι επιμέρους δείκτες ενισχύονται.

Τα σημαντικότερα κέρδη (1,93%) καταγράφει ο κλωστοϋφαντουργικός. Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών ενισχύονται κατά 1% και 0,50% αντιστοίχως.

Η μετοχή του ΟΤΕ έχει διαμορφωθεί στα 12,04 ευρώ αυξημένη κατά 0,50%. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο ΟΤΕ αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση, προκειμένου να περιορίσει τη συρρίκνωση του μεριδίου ελέγχου που κατέχει στην ελληνική αγορά σταθερής τηλεφωνίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/22/867055.htm .

Αξιόλογα κέρδη (2,47%) καταγράφει και σήμερα ο τίτλος της Γενικής Τράπεζας. Ο οίκος αξιολόγησης Moody's εξετάζει την αναβάθμιση της Γενικής Τράπεζας μετά την απόκτηση της τράπεζας από τη Societe Generale.

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αναφέρει ότι αναθεωρεί την κατάταξη Baa3/Prime-3 για τις καταθέσεις σε ξένο νόμισμα καθώς και την κατάταξη Ba1 για το χρέος μειωμένης εξασφάλισης, με προοπτική βελτίωσής της, ενώ διατηρεί την κατάταξη D+ για την οικονομική ισχύ της τράπεζας.

Η Moody's αναφέρεται στην απόκτηση του 22,3% της Γενικής από τη Societe Generale και την κεφαλαιακή «ένεση» ύψους 89 εκ. ευρώ που θα της δώσει μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Ο τίτλος της Γενικής κινήθηκε χθες για δεύτερη συνεχή ημέρα με μεγάλη άνοδο που έφθασε το 8,33% και έκλεισε στα 7,28 ευρώ.

Προβλέψεις Εθνικής ΑΧΕ

ΣΤΙΣ 2.533 μονάδες, δηλαδή κατά 12% υψηλότερα από το κλείσιμο του 2003, θέτει την τιμή στόχο για το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. η Εθνική Χρηματιστηριακή το 2004, καθώς αναμένει μία ακόμα θετική χρονιά για τη Σοφοκλέους. Η χρηματιστηριακή προβλέπει πως τα περισσότερα από τα κέρδη του Γ.Δ. θα καταγραφούν κατά το πρώτο εξάμηνο.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών εισηγμένων αναμένεται να αυξηθούν το 2004 κατά 12,2%.

Η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί θετική στάση απέναντι στον κλάδο λιανεμπορίου, καθώς πιστεύει πως η εγχώρια ζήτηση θα συνεχίσει να αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης, με τη βοήθεια και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, πιστεύει πως η βελτίωση των ταμιακών ροών θα προσφέρει ευκαιρίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις, καθώς και επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους. Οι βασικές επιλογές της είναι οι μετοχές των Γερμανός, Folli Follie, ΚΑΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα