«Βγήκαν» οι πωλητές στο Χ.Α.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 13:36
UPD:13:38
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αδύναμο να ξεπεράσει τη νευρικότητα εμφανίζεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη πλέον να κινείται με αρνητικό πρόσημο, εν μέσω επιλεκτικών ρευστοποιήσεων.

Ειδικότερα, στις 13:36, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,87% στις 826,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 29 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,88% στις 247,82 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,53% στις 649,00 μονάδες.

Η αγορά "οχυρώνεται" στα τρέχοντα επίπεδα, εωσότου υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της θα συνεχιστούν το σαββατοκύριακο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, με στόχο να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας.

Το πλαίσιο αυτό επιβαρύνεται από τις αναφορές του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν προς τα μέλη του δ.σ. του Ταμείου, ότι υπάρχει πρόοδος στα διαδικαστικά των διαπραγματεύσεων, αλλά όχι στα σημαντικά θέματα από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Στο ταμπλό, το αρνητικό πρόσημο δεσπόζει, με την Alpha Bank και την Πειραιώς να βρίσκονται στο -4,56% και -3,84% αντίστοιχα, ενώ απώλειες 3,25% σημειώνει και η Folli Follie.

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% καταγράφουν οι Τιτάν, Εθνική, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΜΕΤΚΑ, MIG, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ βρίσκεται σταθερά στο +4,04%, με την αγορά να αποτιμά θετικά τα στοιχεία για την πορεία της το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η ΔΕΗ είναι στο +0,60%, η Βιοχαλκο στο +0,85% και η Grivalia στο +1,14%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα