Με 94% η Druckfarben στην International Ηλιος Cotachem

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 15:47

Ολοκληρώθηκε από την Druckfarben η διαδικασία εξαγοράς του υπολοίπου 43% της International Ηλιος Cotachem. Μετά την εξαγορά, το τίμημα της οποίας ανήλθε στα 2,7 εκατ. ευρώ, το ποσοστό της Druckfarben στο μετοχικό κεφάλαιο της θυγατρικής της ανέρχεται πλέον στο 94%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εξαγορά η Druckfarben ενισχύει τη θέση της, θέτοντας ισχυρές βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της International Ηλιος Cotachem. Η International Ηλιος Cotachem είναι η δεύτερη παλαιότερη και μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας χρωμάτων στη Ελλάδα, με προϊόντα όπως Kraft, Pacific, Hammerite, Pratt & Lambert και Ilva. Η εταιρία διευρύνει και ενισχύει τα μερίδια αγοράς της επενδύοντας σε νέα οικολογικά προϊόντα.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Druckfarben για το 2003 αναμένεται να φτάσει τα 46,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 23,8% έναντι του 2002. Η Druckfarben το 2004 αναμένει αύξηση των μεριδίων της στην ελληνική αγορά, αλλά και των εξαγωγών προς τις θυγατρικές της εταιρίες σε Ρουμανία και Βουλγαρία αντίστοιχα, καθώς και στις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα