Telestet: Έναρξη εμπορικής προσφοράς υπηρεσιών 3ης γενιάς

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2004 17:21
UPD:17:26

Την άμεση έναρξη της εμπορικής προσφοράς των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η TELESTET, σε σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Μαρούσι.

Από την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2004 μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς/UMTS η TELESTET, εκτός από τη δυνατότητα πραγματοποίησης φωνητικών κλήσεων προσφέρει και τη δυνατότητα βίντεο-κλήσης, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα μας οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τον συνομιλητή τους στην οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου, σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Επιπλέον, μέσω του νέου δικτύου 3ης γενιάς της TELESTET, οι πελάτες της εταιρείας αποκτούν τη δυνατότητα:

- γρηγορότερης πλοήγησης στο Internet και στο WAP, με ταχύτητες μέχρι και 384 kbps

- υπηρεσιών multimedia (MMS) με υψηλότερες ταχύτητες και πλουσιότερο περιεχόμενο, ανάλογα και με το τερματικό χρήσης του πελάτη

Προκειμένου να κάνουν χρήση των υπηρεσιών 3ης γενιάς της TELESTET, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να εγγραφούν στο νέο, ειδικά διαμορφωμένο οικονομικό πρόγραμμα TELESTET 3G 70, οι χρεώσεις του οποίου μέχρι και την 1η Αυγούστου 2004, διαμορφώνονται ως Προσφορά Γνωριμίας, ως εξής:

- Δωρεάν 70 λεπτά για φωνητικές κλήσεις σε δίκτυο GSM ή UMTS. Χρέωση 0,0034 ευρώ / δευτ. για χρήση επιπλέον των 70 λεπτών

- Δωρεάν 40 ΜΒ για πλοήγηση στο WAP και Internet. Χρέωση 0,006 ευρώ/kb και 0,02 ευρώ/kb για πλοήγηση στο Internet και WAP αντίστοιχα, για χρήση επιπλέον των 40 ΜΒ.

- Δωρεάν αποστολή 15 MMS. Χρέωση 0,39 ευρώ/MMS για αποστολή από κινητό σε κινητό και 0,5 ευρώ/MMS για υπηρεσίες MMS με λήψη περιεχομένου

- πάγιο τέλος 23 ευρώ

- χρέωση βίντεο-κλήσης 0,005 ευρώ/δευτ για τον 1ο μήνα σύνδεσης και 0,01 ευρώ/δευτ μετά τον 1ο μήνα (ελάχιστη διάρκεια κλήσης 30 δευτ.)

- 0,085 ευρώ / SMS

Οι συσκευές που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες φωνής και δεδομένων 3ης γενιάς της TELESTET είναι οι ΝΟΚΙΑ 6650 και NOKIA 7600. Εκτός από τις υπηρεσίες δεδομένων και φωνής, οι συσκευές MOTOROLA A835 και το SIEMENS U15 υποστηρίζουν επιπλέον και την υπηρεσία βίντεο-κλήσης. Οι χρήστες με τα συγκεκριμένα τερματικά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο το δίκτυο GSM όσο και το δίκτυο UMTS.

Σήμερα η TELESTET έχει ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, καλύπτοντας το 25% του πληθυσμού της Ελλάδας, ενώ σε δεύτερη φάση και ως το 2006 θα επεκτείνει το δίκτυο 3ης γενιάς στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Από τις 27 Ιανουαρίου, οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς της TELESTET θα διατίθενται από τα καταστήματα TELESTET Centers καθώς και τους εμπορικούς συνεργάτες της εταιρείας. Eεπιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να «δοκιμάσουν» τις υπηρεσίες αρχικά σε 46 καταστήματα TELESTET Centers και σε 31 καταστήματα της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Η σημερινή ημερομηνία αποτελεί ορόσημο για την εξέλιξη της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Η TELESTET ως πρωτοπόρος εταιρεία, ξεκινάει σήμερα πρώτη στην ελληνική αγορά την εμπορική προσφορά υπηρεσιών τρίτης γενιάς κάνοντας για μια ακόμη φορά πράξη τη φιλοσοφία της, να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών της προσφέροντας χρηστικές υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας», δήλωσε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της TELESTET κ. Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα