Σταθερά ανοδικά το Χ.Α.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 14:18
UPD:14:20
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σταθερά ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με τους αγοραστές των μη τραπεζικών μετοχών να απορροφούν την προσφορά που υπήρξε τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, στις 14:20, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,24% στις 839,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 43 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,24% στις 252,03 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,75% στις 685,48 μονάδες.

Όπως αναφέρει η «Ν», η κυβέρνηση  σε ένδειξη καλής θέλησης, στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποφάσισε να προωθηθεί τις επόμενες ημέρες άμεσα στη Βουλή το πρώτο «πακέτο» της φορολογικής μεταρρύθμισης, το οποίο θα περιλαμβάνει τα «ανώδυνα» για την πλειονότητα των φορολογουμένων εισπρακτικά μέτρα.

Η αγορά εκλαμβάνει αυτές τις κινήσεις ως θετικές, καθώς στόχος είναι να «κλειδώσει» η συμφωνία με τους πιστωτές μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.

Επίσης, σήμερα ξαναξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια στο Brussels Group μετά από τέσσερις ημέρες συνεδριάσεων του κυβερνητικού συμβουλίου στην Αθήνα. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος ήταν «παρών» χθες στο κυβερνητικό συμβούλιο, έχει σαφείς εντολές να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση, έχοντας στον χαρτοφύλακά του τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τα σημεία που μπορεί να υπάρξει σύγκλιση, αλλά και εκείνα που η Αθήνα δεν μπορεί να κάνει πίσω.

Στο ταμπλό τώρα, η MIG ενισχύεται κατά 6,20%, η Motor Oil είναι στο +3,11%, η Τέρνα Ενεργειακή και η ΕΥΔΑΠ είναι στο +2,9% και η Folli Follie στο +2,67%. Κέρδη που φτάνουν το +2,49% καταγράφει η Alpha Bank, η ΕΧΑΕ είναι στο +2,35% και οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ στο +2,2%.

Ήπια κέρδη καταγράφουν δεικτοβαρείς μετοχές, όπως η Εθνική, η Jumbo, η Eurobank, η Μυτιληναίος, η Βιοχαλκο και ο ΟΠΑΠ, ενώ αντίθετα, η ΔΕΗ και η Aegean σημειώνουν σημαντικές απώλειες.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα