«Νευρικές» ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 11:15
UPD:11:18
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς να παρατηρούνται υπερβολές, με την αγορά να επιβεβαιώνει ότι τα επίπεδα μεταξύ 800 και 850 μονάδων αποτελούν το «οχυρό» της εωσότου υπάρξει «λευκός καπνός» από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, στις 11:16, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,84% στις 821,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 15,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,86% στις 246,79 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,43% στις 664,05 μονάδες.

Η αγορά δεν έχει εγκαταλείψει το βασικό της σενάριο, το οποίο είναι η συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Ωστόσο, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να αναλάβει ρίσκο, εάν πρώτα δεν επιβεβαιωθεί η συμφωνία. Και αυτό διότι ο κίνδυνος ενός "ατυχήματος" δεν μπορεί να αποκλειστεί, ενώ θα πρέπει να αποτιμήσει και τους όρους της συμφωνίας που θα έλθει.

Στο μεταξύ τα μεγάλα χαρτοφυλάκια προκαλούν έντονη μεταβλητότητα στην αγορά με τις αναπροσαρμογές που κάνουν, καθώς πλέον εντάσσουν στην στρατηγική τους τα νέα δεδομένα που ανακοινώνονται για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δημοσιονομικές επιδόσεις, διαμόρφωση του ΑΕΠ και θεμελιώδη μεγέθη είναι μερικές από τις μεταβλητές που πλέον επανέρχονται στους σχεδιασμούς των διαχειριστών.

Στο ταμπλό, αρνητική πρωταγωνίστρια για ακόμη μία ημέρα η ΔΕΗ, η οποία δέχεται ισχυρές πιέσεις καταγράφοντας απώλειες 4,83%, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα διαγραφεί από τον δείκτη MSCI Standard και θα μεταφερθεί στον δείκτη MSCI Small Cap. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναθεώρηση του MSCI, από τον δείκτη MSCI Small Cap διαγράφονται οι μετοχές των Frigoglass (-1), ΜIG (+2,33%) και ΓΕΚ Τέρνα (-1,14%).

Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι Βιοχαλκο, Grivalia, η Τέρνα Ενεργειακή, η Eurobank, η Πειραιώς, η Μυτιληναίος και η Alpha Bank, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΛΠ, ΕΕΕ, ΜΕΤΚΑ και Folli Follie.

Στον αντίποδα, η Τιτάν ενισχύεται κατά 0,86%, η Motor Oil είναι στο +1,24% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +1,28%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα