Microsoft : 17% μείωση των κερδών το β' τρίμηνο της χρήσης

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 08:18

ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 17% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp., εξ αιτίας του κόστους του προγράμματος για την πώληση μη κερδοφόρων προθεσμιακών μετοχών από τους εργαζομένους. Οι πωλήσεις της εταιρείας σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης.

Τα καθαρά κέρδη της Microsoft μειώθηκαν στο 1,55 δισ. δολ. ή 14 σεντς ανά μετοχή από 1,87 δισ. δολ. ή 17 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας στα 10,2 δισ. δολ. τη χρονική περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 8,54 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησής της.

Οι πωλήσεις τη χρήση που αρχίζει την 1η Ιουλίου θα αυξηθούν λιγότερο από ό,τι την τρέχουσα, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της Microsoft, John Connors. Η εταρεία θα αντισταθμίσει αυτή τη μείωση με τη μείωση του κόστους σε τομείς όπως το markening και του τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν 21 σεντς στα 27,80 δολ. η μία στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση και ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Εχασαν 29 σεντς, φθάνοντας στα 28,01 δολ. στις 4 μ.μ. χθες στο Nasdaq στη Ν. Υόρκη (τοπική) ώρα και υποχώρησαν 1,5% το τελευταίο τρίμηνο, καθιστώντας της την τέταρτη κατά σειρά μετοχή με τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 30 μετοχών εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα