Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Ωθηση από τις τηλεπικοινωνίες
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2001 13:03
UPD:18:30

«Ψαλιδίστηκαν» οι απώλειες στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, ενώ αρκετοί δείκτες έχουν περάσει σε θετικό έδαφος. Η βελτίωση του κλίματος αποδίδεται κατά κύριο λόγο στις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Nokia σχετικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Αυτή την ώρα (13:00'), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.182 μονάδες μειωμένος κατά 0,06%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.570 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,31% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.154 μονάδες με κέρδη 0,58%.

Η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο ενδεχομένως να ξεπεράσουν τους αρχικούς της στόχους, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο θα σημειώσουν αύξηση 20% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο.

Μετά τις παραπάνω εκτιμήσεις, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 2,4%, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα κατέγραφε απώλειες λόγω της έντονης φημολογίας ότι η διοίκηση θα προέβαινε σε υποβάθμιση των αρχικών της εκτιμήσεων σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της εταιρείας.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Nokia έδωσαν σημαντική ώθηση στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ο οποίος κατά τις πρώτες ώρες των συνεδριάσεων δεχόταν ισχυρές πιέσεις. Η μετοχή της Alcatel ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,16%, ενώ αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών Ericsson, Vodafone και British Telecom.

Αντιθέτως, μεγάλες απώλειες εξακολουθεί να καταγράφει η μετοχή της Fiat. Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας και τη μείωση της παραγωγής σε 18 εργοστάσιά της.

Ελαφρά ανάκαμψη εμφανίζει, τέλος, ο πετρελαϊκός κλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα