Μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Καλλιράχη

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2004 16:59

Μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων, περί τα 227 εκ. βαρέλια, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν στην Καλλιράχη Θάσου, η εταιρεία Ρίγκαλ Πετρόλιουμ, η οποία συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα της Καβάλα Οιλ που έχει τα δικαιώματα γεωτρήσεων στην περιοχή.

Η είδηση εκτόξευσε την μετοχή της εταιρείας στο Λονδίνο, αν και πρέπει να γίνουν μια σειρά από πρόσθετες διαδικασίες, προκειμένου να προκύψουν σαφείς διαβεβαιώσεις για την εκμετάλλευση.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη δεκατρία ανώτερα στελέχη τραπεζών του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων και οικονομικοί αναλυτές, βρίσκονταν στην Καβάλα προσκεκλημένοι της Ρίγκαλ Πετρόλιουμ. Οι τραπεζίτες και αναλυτές, συνοδευόμενοι και από πέντε επιτελικά στελέχη της Ρίγκαλ, μετέβησαν στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου όπου και ενημερώθηκαν για τη γεώτρηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο αυτό και σε συγκεκριμένο υποθαλάσσιο στίγμα.

Οι τράπεζες χρηματοδότησαν και πρόκειται να χρηματοδοτήσουν πετρελαϊκές και άλλες δραστηριότητες της Ρίγκαλ τόσο για τα συγκεκριμένα κοιτάσματα της Καλλιράχης, όσο και για μελλοντικές τουριστικές υποδομές, τις οποίες σκοπεύει να αναπτύξει η εταιρεία κατά προτεραιότητα στη Θάσο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα