Ντέισελμπλουμ: Πολιτική βούληση και ουσία πάνε μαζί

Θα καταγραφεί η πρόοδος στο σημερινό Eurogroup - Δεν θα υπάρξει συμφωνία
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 16:52
UPD:16:56
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Όπως επεσήμανε, στη σημερινή συνάντηση οι υπουργοί θα ενημερωθούν από τους θεσμούς για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αλλά και τις προοπτικές για την επόμενη βδομάδα.

Βρυξέλλες,

του Νίκου Μπέλλου

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα υπάρξει συμφωνία, αλλά θα καταγραφεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως επεσήμανε, στη σημερινή συνάντηση οι υπουργοί θα ενημερωθούν από τους θεσμούς για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αλλά και τις προοπτικές για την επόμενη βδομάδα.

Πρόσθεσε ότι η ουσία και η πολιτική βούληση πάνε μαζί και η θέληση πρέπει να είναι παρούσα για να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε βιώσιμη δημοσιονομικά τροχιά. Ο κ. Ντέισελμπλουμ ερωτηθείς σχετικά απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο ότι  το Εurogroup δεν εξετάζει κανένα plan B για την Ελλάδα.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη αδυναμία της Ελλάδας να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχουμε συμφωνία πριν φτάσουμε σε σημείο να μην μπορεί η Ελλάδα να καταβάλει τις πληρωμές της στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Όπως είπε, η προθεσμία λήγει στο τέλος του Ιουνίου και κάθε εβδομάδα που περνά σημαίνει λιγότερος χρόνος για την εφαρμογή και την εκταμίευση των χρημάτων.

Τέλος, για το αν αναμένεται το Eurogroup να κάνει κάποια δήλωση απόψε για την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα (μέσω ΕΚΤ), ο κ. Ντέισελμπλουμ απάντησε ότι η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και το Eurogroup σε καμία περίπτωση δεν θα της πει τι θα κάνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα