Ανοδος του γιεν έναντι δολαρίου στην Ασία

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 08:12
UPD:16:35

Ισχυροποιείται το γιέν έναντι το δολαρίου για τέταρτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών στην Ασία, μετά την αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο, σημάδι ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά, μετά την αύξηση του εμπορικού πλεονάσματος σε ποσοστό 9,9% (εποχιακώς προσαρμοσμένο) φθάνοντας στο 1,12 τρισ. γιέν (10,5 δισ. δολ.) έναντι του Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, καθώς οι εξαγωγές έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πέρυσι, το εμπορικό πλεόνασμα έφθασε τα 10 τρισ. γιέν για πρώτη φορά σε ετήσια βάση σε σύνολο τριών ετών.

«Η ιαπωνική οικονομία βελτιώνεται εξ αιτίας των εξαγωγών, οι οποίες συνεισφέρουν στην εισροή κεφαλαίων στη χώρα», ανέφερε ο Shigehiro Kamimura, του εμπορικού τμήματος της Resona Bank Ltd., της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 106,16 έναντι του δολαρίου στη 1:25' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 106,75 γιέν που ήταν την Παρασκευή στη Ν. Υόρκη. Σύμφωνα με τον Kamimura το γιέν ενδέχεται να αναρριχηθεί στα 105 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Εναντι του ευρώ, το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώθηκε στα 133,49 γιέν από 134,30 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα