Sanofi-Synthelabo SA : 48,5 δισ. ευρώ για την Aventis

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 10:13
UPD:10:29

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ προσφορά ύψους 48,5 δισ. ευρώ (61 δισ. δολ.) σε μετοχές και μετρητά για την απόκτηση της Aventis SA, προκειμένου να δημιουργήσει τη δεύτερη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, έκανε η υπ'αριθμόν δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Γαλλίας, Sanofi-Synthelabo SA.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, η εταιρεία θα προσφέρει πέντε από τις μετοχές της και 69 ευρώ σε μετρητά για κάθε έξι μετοχές της Aventis, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η προσφορά είναι ύψους 60,43 ευρώ ανά μετοχή, 5% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της Aventis την περασμένη Παρασκευή, στα 57,55 ευρώ η μία.

Οι δύο εταιρείες με συνολικά έσοδα περίπου 24,9 δισ. ευρώ το 2002, θα αφήσουν πίσω από πλευράς πωλήσεων την GlaxoSmithKline Plc και θα ανταγωνιστούν μόνο της Pfizer Inc., σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, Natexis Bleichroeder.

«Ακόμη περιμένουμε και για την τυπική επιβεβαίωση της πρότασης και μετά η διοίκηση θα την εξετάσει. Αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούμε να προβούμε σε κάποιο σχόλιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Aventis, Tony Roddam, σε τηλεφωνική του συνέντευξη.

Η Aventis επέλεξε τη Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc. και τη Rothschild Group να μεριμνήσουν για την πιθανή εξαγορά που αποπειράται η Sanofi, σύμφωνα με πηγές την περασμένη Παρασκευή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα