¶μεση καταβολή του φοιτητικού επιδόματος από το α' δεκαήμερο Φεβρουαρίου

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 17:44

¶μεση θα είναι η καταβολή, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από εκείνη της μόνιμης κατοικίας τους. Σύμφωνα με εγκύκλιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, η καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ ανά φοιτητή θα γίνεται από τις εφορίες με την κατάθεση τριών δικαιολογητικών.

Για την καταβολή του επιδόματος το υπουργείο έχει δημιουργήσει ειδικό έντυπο, το οποίο αποτελεί αίτηση και παράλληλη δήλωση του δικαιούχου. Στο έντυπο αυτό, το οποίο θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους από τις εφορίες, οι δικαιούχοι θα αναγράφουν τα στοιχεία τους και τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου, ενώ θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι πληρούν τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος.

Η αίτηση-δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου κατοικίας του φοιτητή και βεβαίωση της σχολής του φοιτητή για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στην εφορία στην οποία υπάγεται ο δικαιούχος, ενώ τα χρήματα θα καταβάλλονται μετρητά αμέσως μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των εφοριών θα πραγματοποιούν έλεγχο πληρότητας των δικαιολογητικών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις αιτήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει καταβληθεί το επίδομα σε φορολογούμενους, οι οποίοι δεν το δικαιούνται.

Δικαιούχοι του επιδόματος των 1.000 ευρώ ανά φοιτητή είναι οι φορολογούμενοι που έχουν παιδιά, τα οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους. Το οικογενειακό εισόδημα της οικογένειας του φοιτητή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, όριο το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Για να δικαιούται το επιδόμα, ο φοιτητής θα πρέπει επίσης να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου ακαδημαϊκού έτους. Σημειώνεται όμως ότι ο όρος αυτός δεν ισχύει για τους πρωτοετείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα