Στα 14,3 δισ. ευρώ τα χρέη της Parmalat

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 19:47

Τα χρέη της Parmalat Finanziaria στα τέλη Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 14,3 δισ. ευρώ, οκτώ φορές πάνω απ' αυτό που ανακοίνωσε η προηγούμενη διοίκηση, λίγο πριν την χρεοκοπία.

Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας τους πρώτους εννιά μήνες του 2003 ήταν αμελητέα, σύμφωνα με τα προκαταρτικά πορίσματα των νέων ελεγκτών της PricewaterhouseCoopers, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 121 εκατομμύρια ευρώ, λιγότερο από ένα πέμπτο αυτού που είχε δηλώσει η Parmalat.

Σημειώνεται ότι, ο διορισμένος από την κυβέρνηση, διευθυντής της Parmalat Ενρίκο Μπόντι, ανέθεσε στην Pricewaterhouse να διαλευκάνει τα χρηματοοικονομικά της εταιρείας, αφού απέλυσε τον κυριότερο ελεγκτικό οίκο της Deloitte & Touche, καθώς τη Grant Thornton, οι οποίες είχαν ελέγξει 20 μονάδες της εταιρείας περιλαμβανομένης και αυτής που έδωσε τον πλαστό τραπεζικό λογαριασμό.

Τα ιταλικά γραφεία της Deloitte & Touche και της Grant Thornton ανακρίνονται και δύο ελεγκτές της τελευταίας έχουν φυλακιστεί. Μάλιστα η Grant Thornton στις αρχές του μήνα απέκοψε την ιταλική μονάδα από το διεθνές της δίκτυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα