«Ευρωσκεπτικισμός» στη Γερμανία

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2001 16:22
UPD:16:34

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι Γερμανοί από την υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το BBC.

Συγκεκριμένα, το 54% των 1.000 ερωτηθέντων Γερμανών δήλωσαν δυσαρεστημένοι από την υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος. Ωστόσο, σχεδόν το ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι η Βρετανία θα πρέπει να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ.

«Οι Γερμανοί πείθονται όλο και περισσότερο ότι η ένταξή τους στη ζώνη του ευρώ ήταν κακή επιλογή», δήλωσε ο λόρδος Μαρς, εκπρόσωπος της εκστρατείας κατά του ευρώ «Επιχειρήσεις υπέρ της Στερλίνας».

Από την άλλη πλευρά, ο Σάιμον Μπάγκμπι, μέλος της φιλοευρωπαϊκής ομάδας πίεσης "Η Βρετανία στην Ευρώπη", εκτιμά ότι οι Γερμανοί ανησυχούν κυρίως επειδή δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με το μελλοντικό τους νόμισμα.

«Οι Γερμανοί δεν μπορούν ακόμη να διακρίνουν τα πλεονεκτήματα του ευρώ ούτε να αγγίξουν και να αισθανθούν τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα. Πιστεύω, όμως, ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει την 1η Ιανουαρίου του 2002 όταν το ευρώ θα αρχίσει να κυκλοφορεί, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα