Sprider: Σύμβαση sale & lease back με την Εμπορική Leasing

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 17:18

Σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης με τη μέθοδο του sale & lease back υπέγραψε η θυγατρική της Χατζηιωάννου Α.Ε., Sprider, με την Εμπορική Leasing. Αντικείμενο της σύμβασης ήταν το ακίνητο της Sprider στην περιοχή της Ανθούσας-Παλλήνης έκτασης 43 στρεμμάτων περίπου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Sprider εισέπραξε 27 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο μίσθωμα για τη χρήση 2004 ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 έτης και με τη λήξη της, το ακίνητο θα επιστρέψει στη Sprider έναντι τριών εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ετήσια δαπάνη της σύμβασης δεν θα επιβαρύνει τη Sprider, καθώς θα εισπράττει για 12 χρόνια, περίπου ισόποσο μίσθωμα από την εταιρεία 'Διαφημιστική Οργανωτική ΡΟΤΑ', η οποία εκμεταλλεύεται το εκθεσιακό κέντρο Expo Athens που λειτουργεί στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Επιπλέον, στο ανωτέρω πληρωτέο μίσθωμα προς την εταιρεία Leasing, περιλαμβάνεται και μίσθωμα που αφορά σε κατάστημα Sprider το οποίο λειτουργεί εντός του ιδίου κτιριακού συγκροτήματος επιφάνειας 857,5 τ.μ. Τα έσοδα από την πώληση του ακινήτου θα διατεθούν κυρίως για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της Sprider.

Παράλληλα, η θυγατρική του ομίλου Unique Commerce άνοιξε το 10ο κατά σειρά κατάστημα εσωρούχων Virginware στην πόλη York της Αγγλίας, ενώ ετοιμάζεται ένα ακόμη την επόμενη εβδομάδα στο Bromley. Η Unique Commerce έχει την άδεια εκμετάλλευσης του σήματος Virgin παγκοσμίως για τα προϊόντα έσω ένδυσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα