McDonald's Hellas: Διάψευση φημών για εξαγορά της από την Goody's

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 17:55

Τις φήμες που κάνουν λόγο για εξαγορά της McDonald's Hellas από την εταιρεία Goody's διέψευσε σήμερα, ο γενικός διευθυντής της McDonald's Hellas, Ηλίας Μάλαμας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

Ο κ. Μάλαμας επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα η μητρική εταιρεία έχει επενδύσει για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα 90 εκατ. ευρώ και τόνισε ότι πρόθεσή της είναι να παραμείνει στην ελληνικά αγορά και να αναπτυχθεί δυναμικά. Το ενδιαφέρον της McDonald's Hellas στη φετινή χρονιά εστιάζεται στην ανάπτυξη καταστημάτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα η εταιρεία διαθέτει 60 καταστήματα (13 ιδιόκτητα και 47 που λειτουργούν με δικαίωμα δικαιόχρησης). Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το καλοκαίρι του 2004, η εταιρεία θα λειτουργήσει τρία νέα ολυμπιακά καταστήματα (ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό χωριό και Ολυμπιακό κέντρο Τύπου), από τη λειτουργία των οποίων αναμένονται σημαντικά έσοδα. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα καταστήματα αυτά θα κλείσουν μετά τους Αγώνες.

Ο κ. Μάλαμας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, αναφέρθηκε και στα τρία εγχώρια καταστήματα που έκλεισαν κατά την περυσινή χρήση, επισημαίνοντας ότι δεν είχαν γίνει σωστές επιλογές χώρου.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, η εταιρεία στη χρήση του 2003 παρουσίασε πωλήσεις 44,9 εκατ. ευρώ και ακαθάριστα έσοδα περίπου 17 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις της στη χρήση του 2003 ανήλθαν σε 3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μάλαμας διευκρίνισε ότι στη χρήση του 2007, η εταιρεία αναμένεται να περάσει στη κερδοφορία.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα