Κατοχύρωση κερδών στο Χ.Α.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 11:15
UPD:11:19
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Διορθωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν μέρος των κερδών των τελευταίων δύο εβδομάδων, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Στις 11:16, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,36% στις 838,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 15 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,05% στις 252,00 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,18% στις 691,65 μονάδες.

Από τις 22 Απριλίου, όταν και άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει ένα ράλι ανόδου που ξεπερνά το 15%, με μόλις δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης πήρε τις απαραίτητες δυνάμεις και διέσπασε ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων. Το επόμενο "στοίχημα" της αγοράς είναι η ισχυρή αντίσταση των 847 μονάδων, η οποία δεν μπορεί να διασπαστεί εάν η αγορά δεν αφομοιώσει πρώτα τα τρέχοντα επίπεδα.

Στο μεταξύ, όπως διαβεβαίωσαν κατά τις τοποθετήσεις τους στο 1ο επιχειρηματικό συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, και ο Αλέκος Φραμπουράρης, υπουργός Επικρατείας, υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σε κρίσιμα ζητήματα, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, ενώ οι προσδοκίες για συμφωνία έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα στελέχη της κυβέρνησης έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας για την επιδιωκόμενη συμφωνία.

Ωστόσο, στο ταμπλό, οι επενδυτές αποκομίζουν τα κέρδη τους, με την Τέρνα Ενεργειακή να υποχωρεί κατά 4,14%, την ΜΕΤΚΑ να σημειώνει απώλειες 3,76% και την Πειραιώς να είναι στο -3,69%. Απώλειες 3,3% καταγράφουν η Eurobank και τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Motor Oil είναι στο -3,05%, ενώ άνω του -2% κινούνται οι Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ, συνεχίζει κόντρα στο ρέυμα, καταγράφοντας κέρδη 3,90%, ο ΟΤΕ είναι στο +1,44%, η Grivalia κερδίζει 1,66% και ο ΟΠΑΠ 0,96%. Οριακά υψηλότερα οι ΕΧΑΕ, Βιοχαλκο και Τιτάν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα