Τεχνική Ολυμπιακή: Καταθέτει μηνύσεις σχετικά με την τροπολογία

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 19:26

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν τόσο η Τεχνική Ολυμπιακή όσο και ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Στέγγος, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, με στόχο «την τιμωρία των ενόχων και την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας και της ηθικής βλάβης των προσώπων που θίγονται από τις ενέργειες αυτές», σχετικά με την επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς.

Οπως υποστηρίζει η εισηγμένη, με ψεύδη και με την χρησιμοποίηση τηλεφωνικών δήθεν καταγγελιών επιχειρείται να εμφανιστεί ως παράνομη ενέργεια και προϊόν αθέμιτης συναλλαγής η προσπάθεια να αναδειχθεί το Πόρτο Καρράς σε σύγχρονη πρότυπη τουριστική επένδυση.

Ακόμα η εταιρεία γνωστοποιεί ότι «κατά της ψευδολόγου δήθεν ιδιαιτέρας γραμματέα του κ. Κ. Στέγγου υποβλήθηκε ήδη μήνυση».

Ο Ομιλος, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, είναι τελείως αμέτοχος της διαδικασίας προωθήσεως και ψηφίσεως της τροπολογίας, ενώ

με τις συκοφαντίες και τα ψεύδη πλήττεται και η αξιοπιστία του τεχνικού κλάδου του. Καταγγέλλει επίσης ότι με τα ψεύδη και τις συκοφαντίες 10.000 μικρομέτοχοι έχασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ελάχιστες ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ακίνητο του Πόρτο Καρράς δεν είναι δασικό βάσει νόμων (των ετών 1968, 1977, 1987, 1996) και είναι οικοδομήσιμο βάσει διατάγματος (έτους 1976). Η ανακοίνωση αναφέρει μία σειρά νόμων που διατηρούν σε ισχύ το χαρακτηρισμό της όλης έκτασης έως μη δασικής και επισημαίνει ότι όλες οι διατάξεις ισχύουν μέχρι σήμερα.

Αν η ανάπτυξη του συγκροτήματος με βάση τις ανωτέρω διατάξεις και η εκμετάλλευση του υπόλοιπου συντελεστή δόμησης και κάλυψης ήταν παράνομη, είναι βέβαιο ότι τα αρμόδια υπουργεία (Γεωργίας, ΥΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης) θα είχαν επέμβει, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία απομένει σήμερα στο Πόρτο Καρράς προς αξιοποίηση συντελεστής δόμησης που αντιστοιχεί σε 211 στρέμματα. Επειδή τα σχεδιαζόμενα κτίσματα θα είναι κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία διώροφα, η παραπάνω δόμηση αντιστοιχεί σε μέγιστη κάλυψη 110 στρέμματα σε σύνολο έκτασης 17.630 στρεμμάτων, δηλαδή σε ποσοστό έξι τοις χιλίοις.

Η παραπάνω κάλυψη, κατά την εταιρεία, θα γίνει κατά προτίμηση στις υφιστάμενες αγροτικές ή χέρσες εκτάσεις του συγκροτήματος που υπερβαίνουν τα 8.000 στρέμματα περίπου, για την αποφυγή κοπής δέντρων. Ο Ομιλος υπογραμμίζει ότι συνάντησε αδικαιολόγητες αμφισβητήσεις, αν οι παραπάνω νόμοι και γενικώς τα κίνητρα στα οποία στηρίχθηκε για να μετάσχει στο διαγωνισμό εξαγοράς του Πόρτο Καρράς και να προσφέρει τα 33 δισ. δρχ. ισχύουν ή καταργήθηκαν. «Υστερα από πολύμηνες άκαρπες προσπάθειες και αφού μάταια περίμενε επί δύο χρόνια να εκδοθεί οικοδομική άδεια, χωρίς να λαμβάνει καμία απάντηση, ο Ομιλος ενημέρωσε για το πρόβλημα όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους αρμόδιους υπουργούς και βουλευτές όλων των παρατάξεων και για την ανάγκη σωστής ερμηνείας και εφαρμογής των διατάξεων που αμφισβητήθηκαν».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα