Lafarge : Ωθηση των πωλήσεων από τα ολυμπιακά έργα στην Ελλάδα

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 10:31

ΑΥΞΗΣΗ 0,5% των πωλήσεών της εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο του 2003, η μεγαλύτερη βιομηχανίας παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο, Lafarge SA, μετά την αύξηση της ζήτησης στην Ελλάδα, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα λειτουργικά της κέρδη παρέμειναν σταθερά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2002.

Τα έσοδα της εταιρείας αναρριχήθηκαν σε 3,38 δισ. ευρώ (4,3 δισ. δολ.) έναντι 3,36 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, Stephanie Tessier. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News εκτιμούσαν κατά μέσον όρο μείωση των εσόδων της.

Οι κατασκευές στην Ελλάδα βρίσκονται σε ανοδική πορεία, καθώς γίνονται έργα σε στάδια, ξενοδοχεία και δρόμους για την Ολυμπιάδα. Οι συνολικές πωλήσεις τσιμέντων της Lafarge το τέταρτο τρίμηνο, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, σε σύγκριση με το ιδιαίτερα «φτωχό» τέταρτο τρίμηνο του 2002.

«Η Ελλάδα είχε σημαντική ανάπτυξη στον τομέα των κατασκευών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σε συνδυασμό με την άνοδο της αγοράς κατασκευής κατοικιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Lafarge.

Οι μετοχές της κέρδισαν μέσα σε ένα έτος ποσοστό 30% και είχαν τη δέκατη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 14 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Building- Materials Index. Η χρηματιστηριακή αξία της Lafarge ανέρχεται σε 11,5 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας το 2003 μειώθηκαν κατά 6,5%, φθάνοντας στα 13,7 δισ. ευρώ, εξ αιτίας της ισχυροποίησης του ευρώ σε ποσοστό 20% έναντι του δολαρίου πέρυσι, η οποία και μείωσε την αξία των πωλήσεων της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία πραγματοποιεί περίπου το 1/3 των συνολικών της πωλήσεων στη Β. Αμερική.

Σημειώνεται, ότι ο όμιλος Lafarge κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση στα δομικά υλικά και απασχολεί 77.000 υπαλλήλους σε 75 χώρες. Κατέχει κυρίαρχες θέσεις και στους τέσσερις τομείς δραστηριότητάς του, ήτοι : Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα, Υλικά Στεγών και Γύψο. Το 2002, η Lafarge πραγματοποίησε πωλήσεις 14,6 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα