Άλμα πάνω από τα 1,13 δολ. το ευρώ

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 19:00
UPD:20:58
REUTERS/DADO RUVIC

Δυναμικά πάνω από τα 1,13 δολάρια κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, στον απόηχο της ανάκαμψης των αποδόσεων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, η οποία βελτιώνει την ελκυστικότητα του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ειδικότερα, στις 18:56, το ευρώ κινείται με κέρδη 1,48% στα 1,1353 δολάρια, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα εβδομάδων. Νωρίτερα, διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 1,12 δολαρίων. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αύξηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων οδηγεί στην αύξηση της ζήτησης του ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο βρίσκεται σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο σε σχέση με το δολάριο. 

Την πτώση του δολαρίου τροφοδότησαν επίσης και τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, εξέλιξη που οδηγεί τις εκτιμήσεις για καθυστέρηση της σταδιακής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) της χώρας. Μάλιστα, η πλειονότητα των αναλυτών πλέον θεωρεί ότι η αύξηση του επιτοκίου από τη Fed αναμένεται αργότερα τον Σεπτέμβριο, και όχι τον Ιούνιο, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα