Κάτω από τα 106 γιεν παραμένει το δολάριο

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 12:43

ΚΑΤΩ από το επίπεδο των 106 γιεν παραμένει το αμερικανικό νόμισμα αδύναμο να επωφεληθεί από τις φήμες για νέα παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο την αποδυνάμωση του γιεν.

Στις 12:30 (ώρα Ελλάδος) το δολάριο ισοδυναμούσε με 105,84 γιεν έναντι 105,81 γιεν στις 11 το πρωί και 105,650 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας φημολογείται ότι παρενέβη το πρωί στην αγορά συναλλάγματος αγοράζοντας 2 δισεκ. δολ. στην περιοχή των 105,8 γιεν με αποτέλεσμα το αμερικανικό νόμισμα να ενισχυθεί προσωρινά στο επίπεδο των 106,65 γιεν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι απότομες διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος.

Το δολάριο δέχθηκε πιέσεις χθες έπειτα από τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και την υποχώρηση των μετοχικών αξιών στη Wall Street.

Στις 21:15 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής Ανοικτών Αγορών για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Αν και προβλέπεται διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 45 χρόνων, στο 1%, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς θα χαρακτηρίσει η Fed το ρυθμό δραστηριότητας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αναλυτές εκτιμούν πως η Fed θα πει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας είναι συμπαγής, ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ότι η αγορά εργασίας παρουσιάζει μέτρια βελτίωση, κάτι που σημαίνει ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα για «σημαντικό χρονικό διάστημα», όπως είχε εκτιμήσει και παλαιότερα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα