Ήπια πτωτικά το Χ.Α.

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 11:03
UPD:11:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με απώλειες ξεκίνησε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με τις επαφές της κυβέρνησης με τους πιστωτές, ενώ ταυτόχρονα αναδιπλώνεται μετά το ανοδικό άνοιγμα της τελευταίας εβδομάδας.

Στις 11:01, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,92% στις 786,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 7,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 υποχωρεί 1,12% στις 234,53 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,30% στις 590,87 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας της TecGroup, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να έχει την επενδυτική φυσιογνωμία μιας ρηχής αγοράς με έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι κινήσεις των πρωταγωνιστών του, δηλαδή των hedge funds που διενεργούν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών, είναι επιθετικές και επιδιώκουν την καταγραφή βραχυπρόθεσμων κερδών.

Έτσι, η μη εκπλήρωση της προσδοκίας για κάποια συμφωνία στις αρχές της εβδομάδος που είχε προκαλέσει ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη μέχρι τις 826 μονάδες, οδήγησε σε ρευστοποιήσεις που εύκολα κατέρριψαν το "χάρτινο" όριο των 800 μονάδων, καθώς η επιδείνωση του κλίματος αύξησε πάλι την αβεβαιότητα περί το χρόνο και τη μορφή μιας τελικής συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές της.

Στο ταμπλό, η Ελλάκτωρ είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα στην αγορά, καθώς καταγράφει απώλειες 3,76%, ενώ στο -2,4% είναι η ΕΕΕ και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Απώλειες 2,20% για την ΕΥΔΑΠ, στο -1,83% ο ΟΤΕ και στο -1,71% η Alpha Bank. Απώλειες άνω του -1% καταγράφουν οι Τιτάν, MIG, Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα.

Προσπάθεια αντίδρασης καταγράφεται από Εθνική και Eurobank, ενώ θετικές είναι οι κινήσεις σε ΜΕΤΚΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Grivalia.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα