Αίγυπτος: Διαγωνισμός για δεύτερο τερματικό LNG

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 10:17
UPD:10:24

Το πλωτό τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου θα είναι το δεύτερο της Αιγύπτου. Ένα τερματικό εισαγωγής από τη νορβηγική εταιρεία Hoegh LNG έφτασε στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα (φωτογραφία αρχείου).

Διαγωνισμό για την πενταετή μίσθωση ενός δεύτερου τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προκήρυξε χθες η Αίγυπτος, όπως δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).

«Προκηρύξαμε χθες διαγωνισμό για τη μίσθωση ενός δεύτερου τερματικού σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου για μια περίοδο πέντε ετών. Την έχουμε στείλει σε οκτώ διεθνείς εταιρείες και περιμένουμε να πάρουμε μια απάντηση μέσα σε μια εβδομάδα», δήλωσε ο Khaled Abdel Badie σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Το πλωτό τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου θα είναι το δεύτερο της Αιγύπτου. Ένα τερματικό εισαγωγής από τη νορβηγική εταιρεία Hoegh LNG έφτασε στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα.

Η Αίγυπτος έχει συνάψει ένα μεγάλο αριθμό συμφωνιών προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας τον Μάρτιο με τη ρωσική Gazprom για την εισαγωγή 35 φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου. Επίσης, τον Ιανουάριο συμφώνησε για την εισαγωγή 33 φορτίων LNG από την Trafigura, 9 από Vitol, 7 από την Noble, και 6 από τη Sonatrach της Αλγερίας, που πρέπει να παραδοθούν εντός αυτού του έτους και του επόμενου.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα