Κέρδη στις ευρωαγορές - Αργία στο Λονδίνο

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 19:11
UPD:19:16
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Φωτογραφία αρχείου.

Λαμβάνοντας ώθηση από τα ισχυρά κέρδη του κλάδου των χημικών, οι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, ανατρέποντας την πρωινή πτωτική τους πορεία. Σήμερα η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή, λόγω αργίας.

Ειδικότερα, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,45% στις 11.620 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,70% στις 5.082 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,81% στις 397,84 μονάδες, ωστόσο ο όγκος συναλλαγών ήταν κατά 40% χαμηλότερος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών, λόγω της αργίας στο Λονδίνο.

Στο ταμπλό, η Syngenta σημείωσε κέρδη 8,1%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι η Monsanto την έχει προσεγγίσει για πιθανή εξαγορά της.

Κέρδη 3,5% και για την Adidas, μετά την δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση πώλησης της Reebok, ως ξεχωριστής εταιρείας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 52 μονάδες μειώθηκε ο δείκτης της μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, από 52,2 μονάδες τον Μάρτιο, με την Markit να αναθεωρεί επί τα βελτίω τα στοιχεία από την πρώτη ανάγνωση του δείκτη (51,9 μονάδες).

Επίσης, τα βλέμματα πλέον των αγορών στρέφονται στις προσεχείς βρετανικές εκλογές, στις 7 Μαΐου, όπου οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος, σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα