Δυναμικό ανοδικό «γύρισμα» για τις ευρωαγορές

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 15:16
UPD:15:18
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Θετικά κινούνται τώρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανατρέποντας την πρωινή πτωτική τους πορεία, καθώς λαμβάνουν ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες. Σήμερα η αγορά του Λονδίνου θα παραμείνει κλειστή, λόγω αργίας.

Ειδικότερα, στις 15:17, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,49% στις 11.625 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,20% στις 5.107 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,81% στις 397,84 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Syngenta σημειώνει κέρδη 7,5%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι η Monsanto την έχει προσεγγίσει για πιθανή εξαγορά της.

Στον αντίποδα, η Siemens σημειώνει απώλειες 0,7%, μετά τα δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters ότι οι κινεζικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις τιμές πώλησης των προϊόντων της στα νοσοκομεία της χώρας.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 52 μονάδες μειώθηκε ο δείκτης της μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, από 52,2 μονάδες τον Μάρτιο, με την Markit να αναθεωρεί επί τα βελτίω τα στοιχεία από την πρώτη ανάγνωση του δείκτη (51,9 μονάδες).

Επίσης, τα βλέμματα στρέφονται στις προσεχείς βρετανικές εκλογές, στις 7 Μαΐου, όπου οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος, σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα