Nέα πτώση στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις εξαγωγικές εταιρείες
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2004 09:40

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν και σήμερα – για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση – οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο έπειτα από τη σημαντική χθεσινή υποχώρηση της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/29/869204.htm .

Η σημαντική πτώση των αμερικανικών δεικτών αποδόθηκε στο ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/29/869214.htm .

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,67% και διαμορφώθηκε στις 10.779,44 μονάδες κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τον Αύγουστο του 2003.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.050,13 μονάδες μειωμένος κατά 0,76%.

Πιέσεις δέχθηκαν και σήμερα οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης του δολαρίου έναντι του γιεν. Ο τίτλος της Fujitsu υποχώρησε κατά 0,58% παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική εταιρεία.

Μεγαλύτερη πτώση (1,39%), σημείωσε η μετοχή της Sony. Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες ότι στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου τα καθαρά κέρδη του μειώθηκαν κατά 26% ήταν Sony λόγω της εξασθένησης των πωλήσεων της κονσόλας PlayStation 2.

Τα καθαρά κέρδη της Sony υποχώρησαν στα 92,6 δισ. γιεν , όμως οι πωλήσεις της Sony ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ των 2,32 τρισ. γιεν, αυξημένες κατά 0,7%. Για το οικονομικό έτος μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η Sony αναθεώρησε προς τα πάνω τις οικονομικές της εκτιμήσεις. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Sony από την αρχή του έτους καταγράφει συνολικά κέρδη της τάξεως του 15%.

Αντιθέτως, άνοδο (0,18%) σημείωσε ο τίτλος της Canon. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης η παραπάνω εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο σύνολο της περυσινής χρήσης τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 45% κυρίως χάρη στην έντονη ζήτηση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της ιαπωνικής οικονομίας, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε το Δεκέμβριο κατά 1%. Η μείωση αυτή, η πρώτη έπειτα από τέσσερις μήνες, ήταν αναμενόμενη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα