Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΣΕΒ - ΓΣΕΕ

Κινητοποιήσεις προανήγγειλε η Συνομοσπονδία
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2004 16:45
UPD:17:39

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, μετά την άκαρπη συνάντηση των δύο κοινωνικών εταίρων το μεσημέρι.

Οι εργοδότες θεωρούν ότι η ΓΣΕΕ έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και το κόστος από τις διεκδικήσεις είναι δυσβάσταχτο για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των εργοδοτών απέρριψε την πρόταση των εργαζομένων για αυξήσεις 8% σε μισθούς και ημερομίσθια, αντιπροτείνοντας αύξηση 3,2%, ενώ ταυτόχρονα απέρριψαν κάθε συζήτηση επί του ζητήματος των 39 ωρών εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος υπογράμμισε ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ορίζει το μίνιμουμ των αμοιβών και όχι το μέσο μισθό. Πρόκειται είπε για ρεαλιστικές προτάσεις που ξεπερνούν τον πληθωρισμό και σε μικρό ποσοστό βοηθούν στη σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ χαρακτήρισαν τις προτάσεις του ΣΕΒ προσβλητικές, εμπαιχτικές και τορπίλη στον κοινωνικό διάλογο, και αποχώρησαν από τη συνάντηση, ενώ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, προανήγγειλε ότι τα αρμόδια όργανα θα συνεδριάσουν την Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Εδώ και 20 χρόνια βρισκόμαστε σταθερά στο 40ωρο, την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη το ωράριο έχει μειωθεί αποτελεσματικά ως και τις 35 ώρες», τόνισε ο κ. Πολυζωγόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα