Με κέρδη έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο

Παρασκευή, 01 Μαΐου 2015 19:16
UPD:19:17
EPA/ANDY RAIN

Με κέρδη τελικά κατάφερε να κλείσει ο FTSE 100 στο Λονδίνο σήμερα, μετά από συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, καθώς έλαβε ώθηση από την άνοδο του κλάδου των σιδηρομεταλλευμάτων και της Lloyds. Η πλειονότητα των αγορών στην Ευρώπη σήμερα ήταν κλειστές λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 6.985,95 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Lloyds σημείωσε κέρδη 7,1%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 21% στα προ φόρων κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συμπεριλαμβανομένης όμως της ζημίας από την πώληση της TSB, τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 11%.

Θετικά έκλεισε ο κλάδος των σιδηρομεταλλευμάτων, με τις Anglo American, Rio Tinto, BHP Billiton και Antofagasta να είναι μεταξύ των μετοχών που υπεραποδίδουν.

Στον αντίποδα, η Barclays έκλεισε με απώλειες 1,5%, μετά την υποβάθμισή της από την Berenberg, σε sell από hold προηγούμενως. 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, επιβράδυνση καταγράφηκε στον μεταποιητικό τομέα της Μ. Βρετανίας τον Απρίλιο, με τον σχετικό δείκτη PMI να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, στις 51,9 μονάδες. 

Στο μεταξύ η αγορά έχει στραμμένα τα βλέμματα της στις προσεχείς βουλευτές εκλογές στη χώρα, ενώ στο τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ αναδείχθηκε ως "νικητής" ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Η  στιγμιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM για την εφημερίδα Guardian, έδειξε ότι το 44% των τηλεθεατών έκρινε ότι η δική του επίδοση ήταν η καλύτερη.

 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα