FT: Τελευταία στιγμή συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τις συντάξεις

Μέχρι την Τρίτη το πρωί έλειπαν εκατομμύρια ευρώ
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 15:27
UPD:15:32
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέχρι την τελευταία στιγμή συγκέντρωνε χρήματα η ελληνική κυβέρνηση για την καταβολή των συντάξεων και αυτός ήταν ο λόγος της ολιγόωρης καθυστέρησης στην καταβολή τους την Τρίτη, σημειώνουν οι Financial Times.

«Την Τρίτη το πρωί έλειπαν ακόμη εκατομμύρια ευρώ για να συμπληρωθούν τα ποσά των πληρωμών», φέρεται να δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διαψεύδοντας έτσι τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «πρόβλημα στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ».

Εισροές 500 εκατ. ευρώ την Τετάρτη διευκόλυναν την κυβέρνηση και περίπου 300 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός της ημέρας (σ.σ. Πέμπτη), τόνισε έτερος Έλληνας αξιωματούχος.

«Πιθανότατα θα τα καταφέρουμε για τον Απρίλιο», πρόσθεσε.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι παρά την εντολή της κυβέρνησης 1.500 οργανισμοί δημόσιου δικαίου να παραδώσουν τα αποθεματικά τους στη διάθεση της γενικής κυβέρνησης, πολλοί δίστασαν να το πράξουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρό ζήτημα άμεσης ρευστότητας του Δημοσίου.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα