Με απώλειες έκλεισε η Wall Street

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 23:58
UPD:30/04/2015 00:03
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, με την αγορά να επηρεάζεται από τα δυσμενέστερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον αναπτυξιακό ρυθμό της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,41% στις 18.035,53 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,63% στις 5.023,64 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,37% στις 2.106,85 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Twitter έκλεισε με απώλειες 8,9%, μετά το χθεσινό -18% που προκλήθηκε από τη διαρροή των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, τα οποία απογοήτευσαν την αγορά. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 7 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 436 εκατ. δολάρια.

Επίσης, η Alibaba σημείωσε απώλειες 3,1%, μετά την ανακοίνωση ότι θα "παγώσει" τις προσλήψεις προσωπικού για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ελέγξει το λειτουργικό της κόστος και να γίνει πιο ευέλικτη η εταιρεία.

Στον αντίποδα, η GoPro σημείωσε κέρδη 12,6%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 52%, ήτοι στα 16,6 εκατ. δολάρια ή 11 σεντς ανά μετοχή.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οριακή ανάπτυξη καταγράφηκε στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2015, το οποίο σημαδεύτηκε από την κακοκαιρία, την άνοδο του δολαρίου που έπληξε τις αμερικανικές εξαγωγές και τις μειωμένες επενδύσεις των ενεργειακών ομίλων.

Στο μεταξύ, σήμερα ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της διήμερης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve (FOMC), όπου έγινε η αποτίμηση των οικονομικών στοιχείων, προκειμένου να ρυθμιστεί η νομισματική πολιτική.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Fed η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αύξηση του επιτοκίου τον Ιούνιο, αν και η αγορά εκτιμά ότι πιθανότατα να γίνει αυτό τον προσεχή Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα